Velkommen tilbage! Vi håber, du har haft en fantastisk ferie :D Her har vi samlet masser af aktiviteter og 6 tips til en god landing i 2017!

 
Kan du ikke læse denne mail, klik her
 
 
 
Clio Online
 
PRØV GRATIS     WEBINAR     KURSER     LOGIN
 
 
 
 
DA-SA-HI_Nytaarstale600x200.png
 
Skyd 2017 i gang med årets nytårstaler
 

På Danskfaget har vi knoklet for at blive klar med aktuelle aktiviteter til årets nytårstaler. Dyk ned i retorik og appelformer, og se tilbage på året, der gik:

 
 
 
 
6-tips-til-skolestart325x183.png
6 tips til skolestarten
 
Duften af juleand og krudtslam fra nytårsraketterne har knap nået at fortage sig, før anden halvdel af skoleåret banker på. Så her får du 6 tips til en blød landing i det nye år. Nu kan 2017 bare komme an!
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyskfaget
 
 
 
TY_Merkel_288x164.png
 
Hvad sagde Merkel om 2016?
 

Skyd 2017 i gang med Angela Merkels nytårstale. Hvad havde hun på hjerte? Hvilke temaer bragte hun op? I denne helt nye aktivitet på Tyskfaget Udskoling skal dine elever diskutere talen på tysk.

TY-ME_UnsereTraditione325x185.png
 
Oplev Julias lille verden
 
Introducer dine elever for Julia, der blogger om højtider og traditioner i sin familie på sin egen blog,  Julias kleine Welt . Brug teksten som udgangspunkt for at arbejde med traditioner og måder at fejre højtider på i elevernes egne familier.
 
 
 
 
 
 
 
 
Samfundsfaget
 
 
 
 
SA_Nytaarstale325x183.png
Hvad sagde Lars Løkke?
 
Hvad sagde statsministeren om 2016? Dyk ned i politiske mærkesager og retoriske virkemidler i Lars Løkkes nytårstale i denne spritnye aktivitet på Samfundsfaget.
 
 
 
 
 
 
 
 
Historiefaget
 
 
 
HI-ME_Vikingetiden288x162.png
 
Rejs tilbage til vikingetiden
 
Danmarks historie byder på mange spændende tidsperioder. Tag dine elever med tilbage til vikingetiden i dette forløb, hvor I skal læse, lege, se film, tegne, fortælle, diskutere og blive klogere på trosskiftet i Danmark.
HI-UD_Dronning-Magrethe288x164.png
 
Var nytårstalen historisk?
 
Analysér dronningens nytårstale på Historiefaget Udskoling, og dyk ned i, hvilke historiske referencer og begivenheder hun trækker på.
 
 
 
 
 
 
 
 
Danskfaget
 
 
 
 
Alt tag Should Be Here
Novelle til Læsemotoren
 
Hvad med at starte året med en god historie? I Læsemotoren kan dine elever læse novellen Mig og min far , der handler om en pige, der bor med sin far, men nogle gange drømmer om en lidt større familie.
 
 
 
 
 
 
 
 
Engelskfaget
 
 
 
EN-IN_Nytaar183x135.png
 
Min nytårsaften
Fint tøj, glimmer, fyrværkeri, sent i seng – de yngste har sikkert mange gode historier fra nytårsaften. Lad dem dele dem med hinanden i denne aktivitet på Engelskfaget Indskoling.
EN-ME_IfIWereACeleb183x135.png
 
If I Were a Celeb 
Lad glamouren fra nytårsaften drysse på din undervisning i denne aktivitet, hvor dine elever skal skrive deres egen stjerneprofil, afholde interviews og leve sig ind i deres celebritykarakter.
EN-UD_Showbiz183x135.png
 
No Biz Like Showbiz
Tag på tur ned ad Hollywood Boulevard i denne fagtekst på Engelskfaget Udskoling. Her kan dine elever blive klogere på filmindustrien, Hollywood og celebritylivet i en glamourøs, men hård branche.
 
 
 
 
 
 
 
 
Religionsfaget
 
 
 
RE-IN_Samaritaner184x139.png
 
Den gode samaritaner
Lignelser er historier, Jesus fortalte. Disse lignelser forklarede vigtige emner ved at beskrive noget, der lignede ting, folk kendte fra deres eget liv. Gør dine elever klogere på Jesus' historier, og lad dem finde ud af, hvem den gode samaritaner var.
RE-UD_Lignelser184x139.png
 
Nyt forløb om lignelser
Ved dine elever, hvad en lignelse er inden for kristendommen? I dette forløb skal de arbejde med lignelser, når de bl.a. skal svare på spørgsmål, genfortælle, diskutere og lave drama. Forløbet afsluttes med, at de skal skrive deres egen lignelse.
RE-UD_Helligtrekonger184x139.png
 
Hvor længe er det jul?
For mange af dine elever er julen nok et overstået kapitel, men egentlig slutter julen først den 6. januar på helligtrekongersdag. Men ved dine elever, hvorfor man fejrer denne dag i kirkeåret? Gør dem klogere med denne tekst.
 
 
 
 
 
 
 
 
FysikKemifaget
 
 
 
 
FK_Sikkerhed470 2.png
NYT | Æts metaller
 
Tør dine elever smide mormors sølvtøj i saltsyre? Hvad med deres fars værktøjskasse? Inden de gør alvor af syrebadet, er det måske en meget god idé at undersøge metallernes villighed. Nu skal der saftsuseme ætses!
 
 
 
 
 
 
 
 
Geografifaget
 
 
 
 
GE_Saltvand325.png
Tværfagligt forløb om saltvandsforurening
 
Se det spritnye tværfaglige forløb til det fællesfaglige fokusområde Drikkevandsforsyning for fremtidige generationer, hvor dine elever skal arbejde med en relevant og stigende global problematik.
 
 
 
 
 
 
 
 
NaturTeknologifaget
 
 
 
NT-IN-Computeren.png
 
NYT | Bliv computernørd!
 
I det 21. århundrede bliver man aldrig for lille til at lære at kode! Det nye emne tager de små med ind bag skærmen, og eleverne kan glæde sig til at kode computerspil og hinanden, lege robotter og lave koder med løkker.
NT-ME-natursyn.png
 
Oliebaron eller økoflipper?
 
Den nye tekst natursyn har to aktiviteter. Lad eleverne arbejde med forskellige holdninger til naturen, herunder deres egen. Vil de helst lade urskoven gro eller give Jens Hansen lov til at opdyrke landet? 
 
 
 
 
 
 
 
 
Biologifaget
 
 
 
 
BI_mikroorganismer.png
Under angreb!
 
Har eleverne røde næser og klare øjne? Det er højsæson for angreb fra ubudne mikroorganismer. Inden klassen tømmes for raske elever, var det måske en idé at snuppe et interaktivt forløb om bakterier og vira, forebyggelse og helbredelse.
 
 
 
 
 
 
 
 
Billedkunstifaget
 
 
 
 
BK_Et-billede-i-flere-lag325x183.png
Et billede har flere lag
 
Få de lange, mørke vinterdage til at gå med et spændende forløb, der sætter fokus på billedopbygning, farver og collageteknikker. Her skal dine elever lave deres eget personlige motiv, som passer perfekt til deres collage.
 
 
 
 
 
 
 
 
HaandvaerkDesignfaget
 
 
 
 
HD_Astetik325x183.png
Æstetik i hjemmet
 
Sæt fokus på æstetik i dette forløb, når dine elever skal designe en pynteting til hjemmet, som har et personligt touch. De skal arbejde med idéudvikling og idéafprøvning og afprøve forskellige materialer, inden de laver det endelige produkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Idrætsfaget
 
 
 
ID-ME_Det-sunde-liv288x164.png
 
Hvad handler sundhed om?
 
Et nyt år starter for mange med nytårsforsætter om at blive mere sund. Men hvad er sundhed? I dette tværfaglige forløb skal dine elever arbejde med kost, sundhed og trivsel og lære om de fire sundhedsbegreber. Derudover skal de dyrke forskellige motionsformer og tilberede et lækkert måltid ud fra de officielle kostråd.
ID-UD_Jeres-sundhed288x164.png
 
Definer sundhedsbegreberne
 
Hvornår er man sund, og hvornår er man usund? Med udgangspunkt i det brede og det positive sundhedsbegreb skal dine elever i denne aktivitet planlægge et undervisningsforløb til en 6.- eller 7.-klasse. Her skal de dele ud af deres viden om sundhed og lære at undervise de yngre elever ud fra sundhedsbegreberne.
 
 
 
 
 
 
 
 
Musikfaget
 
 
 
 
MU_Hey-Vanessa325x183.png
Syng  Hey Vanessa
 
Syng og spil til Sys Bjerres sang Hey Vanessa som sammenspil, og optræd efterfølgende med jeres sammenspil foran resten af skolen. I dette spritnye forløb kommer dine elever helt tæt på Sys Bjerres musik og hendes liv som musiker.
 
 
 
 
 
 
 
 
Madkundskabsfaget
 
 
 
 
MK_Madspildskonkurrence325x183.png
Vind en fed klassefest
 
Har du og din klasse husket at tilmelde jer vores madspildskonkurrence? Sidste chance for at deltage er 30. januar. Så hvorfor ikke få det bedste ud af jeres madrester og vinde en fed klassefest med Shaka Loveless?
 
 
 
 
 
 
 
 
Matematiklærere
 
 
 
 
MF_kurser_325x183.png
Et mate-fantastisk år
 
Fessor byder velkommen til et mate-fantastisk 2017. I uge 5 og 6 holder vi kurser for dig, der er ny bruger af MatematikFessor, og for dig, der har lyst til at lære de lidt mere avancerede funktioner at kende. Skynd dig at få en plads.
 
 
 
 
 
 
 
Du har angivet følgende interesser
 
Opdater dine interesser her
 
Danskfaget
Tyskfaget
Engelskfaget
Idraetsfaget
HaandvaerkDesignfaget
Geografifaget
FysikKemifaget
Biologifaget
NaturTeknologifaget
Madkundskabsfaget
Historiefaget
Religionsfaget
Samfundsfaget
Billedkunstfaget
Musikfaget
 
Nyt til skoleledere
Nyt til skolebibliotekarer
Nyt til laererstuderende
Nyt til skolekonsulenter
Nyt til It-vejledere
Nyt til matematiklærere