V fejrer 4. søndag i advent med en stor samling af enkle og sjove aktiviteter til alle dine fag.
 
Kan du ikke læse denne mail, klik her
 
 
 
Clio Online
 
PRØV GRATIS     WEBINAR     KURSER     LOGIN
 
 
 
 
Gratis-juleaktivuíteter-4-advent600x157.png
 
 
 
Hej
I dag tænder vi det fjerde og sidste lys i adventskransen, og så småt begynder juleferien at kunne skimtes i horisonten. Det skal fejres, og i dagens anledning har vi derfor samlet en lille pakke, som du forhåbentlig kan få glæde af i undervisningen.

Vores redaktører har alle fundet en hurtig aktivitet frem, som kan klemmes ind, inden I tager på ferie. Så nu er det bare om at gå på opdagelse og sætte en fin sløjfe på undervisningen i 2016. Rigtig god fornøjelse med aktiviteterne!

Med venlig hilsen
Clio Online
 
 
 
 
 
 
 
 
Danskfaget
 
 
 
DA-IN_Vokalleg183x135.png
 
Lege med vokaler
A, e, i, o, u, y, æ, ø, å .... Leg og lær i de sidste timer op til jul. I denne sjove aktivitet, som sætter gang i undervisningen, kan de yngste elever prøve to forskellige lege og samtidig få helt tjek på vokalerne. 
EN-ME_TigreTatoo.png
 
Tigre og tatoveringer
Se filmen Tigre og tatoveringer, og introducer dine elever for Maj og onkel Sonny, som drager ud for at finde en rigtig familie til Maj. Men hvad er en rigtig familie? Og er tatoveringer og børn altid en megadårlig kombi?
EN_UD_SkrFremstillingAktivitet.png
 
Skriv en reportage
Arbejd med genreskrivning, og lad dine elever skrive en reportage om DGI Verdensholdet. Her skal de arbejde med informationssøgning, inden de kan gå på juleferie i prøvetopform.
 
 
 
 
CW_Laesemotor-i-forloebsbygger325x185.png
Bedre læsning – gratis!
 
Læsemotoren har fået et ekstra gear! Vi har opgraderet den, så du og eleverne nemmere kan skabe jer et overblik over indholdet i forløbet. Prøv den gratis indtil 1. februar 2017, og få læseundervisningen til at køre som smurt!
 
 
 
 
 
 
 
 
FysikKemifaget
 
 
 
 
FK_Spektralanalyse325.png
Festligt farvefyrværkeri
 
Alle grundstoffer udsender og optager forskellige bølgelængder af lys; et unikt lysfingeraftryk. Vil man undersøge et grundstof, kan man se på, hvilket lys det optager, og hvilket det reflekterer. Man kan også bare sætte ild til det.
 
 
 
 
 
 
 
 
HaandvaerkDesignfaget
 
 
 
 
HD_Metalhjerter_325x183.png
Lav funky julehjerter
 
I denne lille aktivitet kan du lære dine elever at arbejde med metal, når de skal flette alternative julehjerter af gamle dåser. Giv juletræet et funky look ved at kombinere dåser med mange forskellige farver og logoer.
 
 
 
 
 
 
 
 
Religionsfaget
 
 
 
RE-IN_Et-barn-er-fodt325x183.png
 
Et barn er født i Betlehem
Brug de sidste timer inden juleferien til at komme i julestemning med salmen Et barn er født i Betlehem. Besvar derefter spørgsmål, og snak sammen i klassen om, hvad salmen handler om.
RE-ME_Dejlig-er-den-himmel-blaa184x139.png
 
Dejlig er den himmel blå
Dine elever har sikkert sunget julesangen Dejlig er den himmel blå juleaften. Bliv klar til at gå på juleferie ved at synge sangen og snakke om, hvordan Bibelen ligger til grund for den kendte julesalme.
RE-UD_Julesalme184x139.png
 
Syng en kendt julesalme
Dejlig er den himmel blå hedder den kendte julesalme, som I kan synge i denne aktivitet, inden I går på juleferie. Snak sammen i klassen om, hvordan tekster fra Bibelen ligger til grund for julesalmer.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyskfaget
 
 
 
TY-UD_Numsestavning288x164.png
 
Mit dem Po buchstabieren
 
I denne sjove aktivitet skal dine elever på mellemtrinnet have gang i hofterne, når der skal trænes stavning på tysk. Aktiviteten om numsestavning kombinerer nemlig det faglige med en god portion bevægelse og humor.
TY_UD_Kyllingedans288x164.png
 
Sjov bevægelsessangleg
 
Er der feriekuller i klassen, så kan du i denne aktivitet lade dine elever træne deres ordforråd, samtidig med at de får brændt noget energi af. Sæt klassen i bevægelse med udgangspunkt i sangen Das kleine Küken piept.
 
 
 
 
 
 
 
 
Geografifaget
 
 
 
 
GE_GOCZ325.png
Winter is coming ...
 
Genopfrisk dine elevers viden, og få vished om, at de har helt styr på de fire klimazoner, inden de går på juleferie. Prøv den sjove og lærerige leg Game of Climate Zones – perfekt underholdning til den sidste geografitime inden juleferien.
 
 
 
 
 
 
 
 
Historiefaget
 
 
 
HI-ME_Jul288x164.png
 
Flet jeres egne julehjerter
 
Julehjerter stammer helt tilbage fra begyndelsen af 1900-tallet. I denne aktivitet kan dine elever rigtig komme i julestemning, når de skal lave deres egne flettede julehjerter, mens de lærer om historien bag traditionen.
HI-UD_Christian-den-4288x164.png
 
Har I tjek på Christian 4.?
 
Christian 4. er en af danmarkshistoriens helt store personligheder. I denne aktivitet kan dine elever teste deres viden, når de skal besvare spørgsmål om Christian 4. og den tid, han levede i.
 
 
 
 
 
 
 
 
Engelskfaget
 
 
 
EN-IN_Elf183x135.png
 
Which Elf am I? 
Nisser er flittige, små og gode til at gemme sig. I denne hyggelige aktivitet skal de yngste lære at spørge "Which elf am I?" med skøre stemmer og se, om deres kammerater kan gætte, hvem de er.
EN-ME_QueensChristmasMessage183x135.png
 
The Christmas Message
Har dine elever lyst til at være konge eller dronning for en dag? I denne aktivitet skal eleverne indtage rollen som engelsk regent og holde tale via deres egen Christmas Message foran resten af klassen.
EN-UD_SantaInTrouble183x135.png
 
Santa in Trouble
Find hoved og hale i historien om Santa Claus. I denne aktivitet skal dine elever læse en artikel, besvare spørgsmål, arbejde med deres ordforråd og diskutere, om Santa er hot eller not i fremtidens jul.
 
 
 
 
 
 
 
 
Billedkunstifaget
 
 
 
 
BK_Papirinstallation_325x183.png
Jule-papirinstallation
 
Mangler du og dine elever den sidste julepynt? Så lav en alternativ oppyntning, inspireret af streetart-kunstneren Swoon, når I skal lave en installation af papirklip i klassen. Sæt papirklip sammen, og skab en eventyrlig verden i klassen.
 
 
 
 
 
 
 
 
NaturTeknologifaget
 
 
 
NT-IN_Fuglekugle288.png
 
Lav fede fuglekugler
 
Om vinteren kan fuglene have svært ved at finde føde, men de skal også have lov at mærke, at det er jul. Lav jeres egne fuglekugler med denne aktivitet til indskolingen, og skab god julestemning på foderbrættet.
NT-ME_Vingummi288.png
 
Vingummi til den søde tand
 
Er dine elever nervøse for ikke at få nok slik og sukker i juleferien, så lær dem at lave deres egne vingummier. Her skal de eksperimentere med ingredienserne, men også lære om prisen på sukker og processen fra råvare til vare.
 
 
 
 
 
 
 
 
Madkundskabsfaget
 
 
 
 
MK_Jul_325x183.png
Den store julemiddag
 
Der er ikke noget værre end tør andesteg og mislykkede brunede kartofler juleaften. Lær dine elever at lave det traditionsrige danske julemåltid, så de kan hjælpe til i køkkenet og skabe julestemning hjemme hos dem selv.
 
 
 
 
 
 
 
 
Biologifaget
 
 
 
 
BI_Nervesystemet325.png
Test nervesystemet
 
Er dine elevers hjerne allerede gået på juleferie? Test deres reaktionstid med denne aktivitet, hvor de skal sende signaler gennem en række af personer og undersøge, hvor hurtigt nervesystemet fungerer.
 
 
 
 
 
 
 
 
Samfundsfaget
 
 
 
 
SA_Quizbold325x183.png
Quizbold om ideologier
 
Hvorfor ikke tjekke dine elevers viden, imens de rører sig? Varm op til juleferien med en sjov omgang quizbold om ideologierne. Få kroppen i bevægelse med denne aktivitet, og find ud af, hvor meget eleverne ved om emnet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Idrætsfaget
 
 
 
ID-ME_Prellball_288x162.png
 
Tag et slag prellball
 
Her har du et alternativt boldspil til den sidste idrætstime inden jul, som dine elever garanteret aldrig har prøvet før. Det ligner volleyball en smule, men det er nemmere for dine elever, og så er der masser af fart på.
ID-UD_Flashmob288x162.png
 
Lav en fed flashmob
 
En flashmob er, når flere personer mødes i det offentlige rum for at skabe opmærksomhed omkring en performance. Med denne aktivitet kan du udfordre dine elever til at lave deres egen, inden de går på juleferie.
 
 
 
 
 
 
 
 
Musikfaget
 
 
 
 
MU_Folkedans_325x183.png
Byd op til en svingom
 

Ikke al dans i december behøver at foregå rundt om et juletræ. Byd dine elever op til en festlig svingom i denne aktivitet om folkedansen rheinlænderpolka, og send dem på juleferie med spillemandsmusik, fællesskab, sjov og glæde.

 
 
 
 
 
 
 
 
Matematiklærere
 
 
 
 
MF_SupportTeam325x185.png
Mød Fessors support
 
Brug for hjælp midt i timen? Så sidder MatematikFessors supportere klar til at hjælpe dig. De guider dig i brugen af Fessor og hjælper med tekniske problemer på chat, mail og telefon alle hverdage 8-15.
 
 
 
 
 
 
 
Du har angivet følgende interesser
 
Opdater dine interesser her
 
Danskfaget
Tyskfaget
Engelskfaget
Idraetsfaget
HaandvaerkDesignfaget
Geografifaget
FysikKemifaget
Biologifaget
NaturTeknologifaget
Madkundskabsfaget
Historiefaget
Religionsfaget
Samfundsfaget
Billedkunstfaget
Musikfaget
 
Nyt til skoleledere
Nyt til skolebibliotekarer
Nyt til laererstuderende
Nyt til skolekonsulenter
Nyt til It-vejledere
Nyt til matematiklærere