Lær dine elever teknikken og taktikken i det hårde spil,
og klæd dem på til to ugers god håndbold.

 
Kan du ikke læse denne mail, klik her
 
 
 
Clio Online
 
PRØV GRATIS     WEBINAR     KURSER     LOGIN
 
 
 
 
ID_Haandbold600x200-1.png
 
Varm op til VM på Idrætsfaget
 
På onsdag starter VM i herrehåndbold, og det kan ofte gå voldsomt for sig, når de danske herrer spiller. Sæt fokus på fairplay, giv dine elever styr på teknik og taktik, eller lad dem prøve en omgang street handball.
 
 
 
 
 
 
 
 
Religionsfaget
 
 
 
RE-IN_Store-folelser184x139.png
 
Tal om følelser
Der er store følelser på spil i dette forløb, hvor dine elever bl.a. skal tegne, skrive, mime, spille bold og lave små rollespil. De skal tale om deres egne følelser og om, hvad Bibelen har at sige om forskellige følelser.
RE-ME-UD_1000-aars-tro184x139.png
 
Arbejd med 1000 års tro 
I november-december satte DR danskernes tro under lup i serien 1000 års tro, og Religionsfaget var klar med aktuelle aktiviteter til alle afsnit. Se eller gense serien, og arbejd med aktiviteter til den i undervisningen.
RE-UD_Star-Wars184x139.png
 
Er jediisme en religion?
Da endnu en Star Wars-film fik premiere i december, gik fans verden over i ekstase. Nogle er så tiltrukket af Star Wars-universet, at de er blevet tilhængere af jediismen. Skal jediismen anerkendes som religion? Diskuter det med dine elever her.
 
 
 
 
 
 
 
 
Biologifaget
 
 
 
 
BI_Formering325.png
Blomster og bier
 
I Biologifagets forløb om formering kan du tage den klassiske snak om blomsten og bien med dine elever. De lærer bl.a., hvordan kønsceller dannes, og hvordan kvindens æg bliver befrugtet af sædcellen og udvikler sig til et barn.
 
 
 
 
 
 
 
 
Danskfaget
 
 
 
DA_IN_Den_Fortabte_Ting.png
 
Du er ikke alene
I forløbet Den fortabte ting kommer I tæt på billedbogen af samme navn. I skal se på billedbogen som genre, lave egne illustrationer og arbejde med temaet "fortabt". Bare rolig, det bliver ikke dystert!
DA_Me_Laesekursus_nyhedsbrev.jpg
 
Bliv en bedre læser
Kildekritik og internetlæsning, notatteknik og skønlitterære tekster. At læse godt og læse rigtigt kræver forskellige læseteknikker – teknikker, dine elever kan lære på dette læsekursus.
DA_UD_Flugt.png
 
Kildekritik på nettet
Kan dine elever søge målrettet og kritisk på nettet? Det spørgsmål bliver kun mere og mere aktuelt. I dette forløb lærer eleverne om informationssøgning inden for den tematiske ramme "flugt".
 
 
 
 
 
 
 
 
Billedkunstifaget
 
 
 
LM_LilleInge288x164.png
 
Lille-Inge og Store-Inge
 
Læsemotoren har forskningens ord for at være særdeles effektiv, når det kommer til læseindlæring. Nu er den klar med novellen Lille-Inge og Store-Inge , og to aktiviteter følger med.
CW_Laesmotor-er-gratis288x164.png
 
Prøv Læsemotoren gratis
 
Har du endnu ikke prøvet Læsemotoren på Danskfaget Indskoling? Se vores redaktør Dorte Sofie fortælle om dens funktioner, og prøv den gratis frem til 1. februar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Historiefaget
 
 
 
HI-ME_Det-gamle-egypten288x164.png
 
Tilbage til det gamle Egypten
 
Pyramider, mumier og kostbare skatte er ting, de fleste forbinder med det gamle Egypten. I dette forløb skal dine elever bl.a. skrive dagbog, som om de selv levede dengang, og bruge deres viden om det gamle Egypten til at lave et spil.
HI-UD_2-verdenskrig288x162-1 (2).png
 
Arbejd med 2. verdenskrig
 
Dine elever har sikkert hørt om jødeforfølgelse og D-dag, som bare var nogle af rædslerne fra 2. verdenskrig. I vores nye forløb skal de undersøge kilder fra krigen og lave præsentationer om emner fra dengang ud fra deres egne problemstillinger.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tyskfaget
 
 
 
TY_ME_Magische_Marchen.png
 
Es war einmal ...
 
Lad eventyret begynde! Der er et spritnyt og eventyrligt forløb klar til mellemtrinnet om Magische Märchen, hvor eleverne skal øve ordforråd, tale om og høre eventyr. Forløbet tager udgangspunkt i elevernes forforståelse, så der er masser at bygge videre på.
TY_UD_FFF.jpeg
 
3 F'er på en ny måde
 
Familie, Freizeit und Freundschaft er tre klassiske temaer, som i dette forløb bliver belyst fra utraditionelle vinkler. Til slut i forløbet får eleverne mulighed for at udarbejde dispositioner magen til den, der skal laves til sommerens mundtlige prøve.
 
 
 
 
 
 
 
 
NaturTeknologifaget
 
 
 
NT_Fuglekugler325.png
 
NYT | Fugle på fuglekuglen
 
Det er vinter, og fuglene har svært ved at finde føde. Lær dine elever om de forskellige fuglearter, som de kan se på foderbrættet, og hvilken føde de foretrækker. Brug derefter denne viden til at lave fuglekugler til fuglene i NaturTeknologifagets nye forløb til 2. klasse.
NT_Transport325.png
 
Transport og teknologi
 
En dampmaskine, en flyvemaskine og en cykel. Det er alle opfindelser, der har haft stor betydning for måden, vi transporterer os rundt på. Lær mere om de vigtige opfindelser og tidsperioderne, de blev opfundet i, i dette spændende tværfaglige forløb.
 
 
 
 
 
 
 
 
Musikfaget
 
 
 
 
MU_Folkedans325x183.png
Nye forløb om folkedans
 

Er det blevet tid til at smide julesulet? Så start året ud med tre nye forløb om folkedans. Her skal dine elever deltage i folkedans, lære forskellige dansetrin herfra og blive klogere på typiske træk ved folkemusikken.

 
 
 
 
 
 
 
 
Engelskfaget
 
 
 
EN_IN_head.png
 
Brug hovedet!
I forløbet Me and My Head bliver hovedet til hovedperson. Eleverne skal snakke om hovedet, synge om hovedet, tegne hovedet, spille spil om hovedet og ikke mindst bruge hovedet.
EN_ME_prepositions.jpeg
 
At, for, in, on, to ...
Præpositioner er nogle drilske små djævle, og de er overalt i det engelske sprog. Gør eleverne til mestre i de svære småord med den nye tekst Prepositions og de to tilhørende aktiviteter.
EN_UD_GameGenres.png
 
Game Genres
I 70'erne var Pong det vildeste, man kunne spille i arkadehallen. I dag ser computerspil noget anderledes ud – eller gør de? Det skal I bl.a. se på i forløbet om spilhistorie og spilgenrer.
 
 
 
 
 
 
 
 
Madkundskabsfaget
 
 
 
 
MK_Tomatsauce325x183.png
Lav lækker tomatsovs
 
Hvis en ret skal smage perfekt, skal alle fem grundsmage indgå. Men det kræver viden om grundsmagene for at få den perfekte smag frem. Lær dine elever om de fem grundsmage, når de skal lave den perfekte tomatsovs.
 
 
 
 
 
 
 
 
FysikKemifaget
 
 
 
 
FK_Metaller325.png
Metaller og batterier
 
Håndboldherrerne skal de næste uger kæmpe om ædelt metal. Men hvad er et ædelt metal, og er nogle metaller ædlere end andre? Bliv klogere på metaller, spændingsrækken og sammenhængen mellem medaljer og batterier i forløbet Metaller og batterier.
 
 
 
 
 
 
 
 
HaandvaerkDesignfaget
 
 
 
 
HD_Tap-en-aeske325x183.png
Tap jeres egen æske
 
Kan man stå på en lille bitte æske? Det skal dine elever finde ud af i denne aktivitet. De skal nemlig lære, hvordan de ved hjælp af de rigtige materialer og teknikker samler en æske af krydsfiner, så den bliver så stærk, at man kan stå på den.
 
 
 
 
 
 
 
 
Lærerbloggen
 
 
 
LB_Social_288x162.png
 
En uoverskuelig kløft
 

Vi må give eleverne de rette kompetencer til at afkode alle de budskaber, de bliver udsat for på nettet, mener redaktør og tidligere dansklærer Ditte, der anbefaler et lettilgængeligt og gratis undervisningsmateriale.

LB_Musikpaaspil2_288x162.png
 
Tegn musikken
 
Hvordan ser musikken ud? Det spørgsmål stillede den entusiastiske musiklærer Helena sine elever og bad dem om at male billeder til tre forskellige numre.
 
 
 
 
 
 
 
 
Geografifaget
 
 
 
 
GE_Koraller325.png
Hvorfor bleges koraller?
 
For godt et år siden, i de første måneder af 2016, oplevede Great Barrier Reef en voldsom blegning af korallerne i det store rev. Men hvad er det for en proces, der sker, når koraller bleges? Det kan dine elever finde ud af med dette forsøg om kemi og koraller på Geografifaget.
 
 
 
 
 
 
 
 
Samfundsfaget
 
 
 
 
SA_Baeredygtig325x183-1.png
En bæredygtig fremtid
 
Bæredygtighed handler om at skabe økonomisk vækst uden at skade miljøet. Men hvorfor er det en fast del af den politiske debat? Og hvordan kan skolesystemet bidrage til en bæredygtig fremtid? Sæt spot på bæredygtig vækst her.
 
 
 
 
 
 
 
 
Billedkunstifaget
 
 
 
 
BK_Store-mennesker325x183.png
Manipuler med billeder
 
Store mennesker på en lille baggrund  i denne aktivitet skal dine elever lave deres egne collager, hvor de kan sammensætte forskellige udklip, som ikke passer i størrelsen til deres baggrund. Måske kan de snyde nogen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alt tag Should Be Here
Ses vi i London?
 
Bett 2017 er lige rundt om hjørnet. Her er eventet, du helt sikkert ikke vil gå glip af, så skynd dig at få fingrene i en af de sidste få ledige pladser. Vi garanterer en aften i godt selskab, faglig inspiration og rigeligt med mad og drikke.
 
 
 
 
 
 
 
 
Matematiklærere
 
 
 
 
MF_Aktiv-december325x183.png
Aktiv december
 
Fessors drillenisse fik aktiveret skoler og elever overalt i landet i december. 18.600 klasser og 125.000 elever deltog i julekalenderen. Eleverne besvarede 1,2 mio. spørgsmål, og der er diplomer til de 25 bedste klasser.
 
 
 
 
 
 
 
Du har angivet følgende interesser
 
Opdater dine interesser her
 
Danskfaget
Tyskfaget
Engelskfaget
Idraetsfaget
HaandvaerkDesignfaget
Geografifaget
FysikKemifaget
Biologifaget
NaturTeknologifaget
Madkundskabsfaget
Historiefaget
Religionsfaget
Samfundsfaget
Billedkunstfaget
Musikfaget
 
Nyt til skoleledere
Nyt til skolebibliotekarer
Nyt til laererstuderende
Nyt til skolekonsulenter
Nyt til It-vejledere
Nyt til matematiklærere